Bopæl: Malling

Beskæftigelse: Senior Automotive Manager

Kontakt: Jacob.skjaerris@kpmg.com

Sociale medier: Facebook og LinkedIn

Jacob Skjærris

Personlig beskrivelse Jeg bor siden 2009 i Malling som delefar til en dreng på 14 år og en pige på 12 år, der går på Malling skole. Jeg har selv tegnet mit hus, og det gør mig ekstra glad for det.

Jeg er en af 3 brødre opvokset i Jylland, og selvom fødder normalt er plantet solidt i den jyske muld, så har jeg også været ude op opleve verden i forbindelse med både studie og job. Det har givet mig en større forståelse for andre kulturer og forskellighederne i verden.

Til dagligt arbejder jeg med rådgivning af bilbranchen – afgifter, lovgivning, den grønne omstilling, mobilitet og infrastruktur. Noget der også interesserer mig rigtig meget.

Politisk har jeg været konservativ siden gymnasiet, hvor jeg meldte mig ind i Konservativ Ungdom. For knap 10 år siden meldte mig ind i partiet igen og begyndte en interessere mig mere for lokalpolitik.

Mærkesager

Samspil mellem byen og oplandet

Jeg synes det er vigtigt de mindre samfund omkring Aarhus fungerer godt i samspil med Aarhus – dvs. Tilstrækkeligt med velfungerende Institutioner, skoler og fritidsaktiviteter. Samt god infrastruktur ind til Aarhus og andre større byer.

Den grønne omstilling

Klima og miljø ligger også mit hjerte nært. Vi skal begrænse brugen af ressourcer i hverdagen og sikre vores bygninger, transportmidler, landbrug og erhvervsliv følger med den grønne omstilling. Jeg ved, at det koster penge, men det skal ikke gøres for dyrt eller besværligt for den enkelte borger i kommunen.

Velfungerende infrastruktur

En velfungerende infrastruktur i og omkring Aarhus er afgørende for at byen og dens beboere kan fungere optimalt i hverdagen. Her brænder jeg for at sikre gode vilkår for den mange elektriske biler, som er på vej. Særligt muligheder for ladning.

Bæredygtig arkitektur

Aarhus vokser og udvikler sig. Det skal vi støtte op omkring med den nødvendige udvikling af både Aarhus og andre byer i kommunen. Jeg har en svaghed for bæredygtig arkitektur, der falder naturligt ind i bymiljøet som f.eks. Stiften ved siden af banegården.

Erhvervsliv

  • Senior Automotive Manager ved KPMG Acor Tax 
  • National Brand Manager Honda Finance ved Santander Consumerbank 
  • Koncern Salgs og Marketingchef mv hos Autohuset Vestergaard 
  • Markedsanalytiker hos Jysk Analyseinstitut 
  • Reserveofficer i Flyvevåbnet