Bopæl: Åbyhøj

Beskæftigelse: Arbejder fuldtid i Fjällräven Store

Kontakt: mathildecalmar@gmail.com

Mathilde Røntved Calmar

Mit navn er Mathilde Røntved Calmar, jeg er 18 år og bor i Åbyhøj sammen med min kæreste. Har altid boet i Aarhus og flyttede hjemmefra lige efter gymnasiet.

Jeg blev student her i 2021 fra Århus Statsgymnasium, hvorefter jeg har arbejdet fuldtid hos Fjällräven Store. Hele mit liv har jeg været spejder og haft friluftslivet tæt på, hvilket også har resulteret i, at jeg både endte som ung i bestyrelsen i vores gruppe og som korpsrådsmedlem. I februar 2019 meldte jeg mig ind i KU, hvorefter mit politiske arbejde tog fart. Der var folketingsvalg og lige efter dette blev jeg valgt ind i bestyrelsen i Konservativ Ungdom i Stor-Århus.

Mærkesager

Børn og unge skal rustes til fremtiden

Når man fylder 18 står man pludselig med et lidt større ansvar. I takt med at man nu tjener en højere løn, så skal man pludselig til at udfylde selvangivelser, styre sin privatøkonomi når man flytter hjemmefra mv. Det kan være en svær opgave at sætte sig ind i, og endnu sværere, hvis man ikke er så privilegeret at have muligheden for at få hjælp hjemmefra. Derfor skal voksenlivet på skoleskemaet, så alle børn og unge er godt rustede til deres voksenliv uanset deres baggrund.

Mere sikkerhed for foreningerne

Foreningslivet er noget der ligger mig tæt på hjerte. Som aktiv i en spejdergruppe er jeg blevet mødt af mange usikkerheder når det kommer til driften af foreningen. Flere gange har vi set, at grupper vi har stærk tilknytning til, er blevet tvunget ud af deres lokaler uden noget egentligt alternativ til et sted at være – og selv været ved at opleve det. Foreningslivet betyder så meget for så mange mennesker, og det er vigtigt, at vi understøtter det frivillige arbejde og giver mere sikkerhed til foreningerne.

Opretholdelse af bybilledet og stemningen i Aarhus midtby

I takt med at byen udvikler sig kommer der naturligvis også et større behov for mere beboelse og flere kontorpladser. Dette resulterer ofte i, at bygninger som mange opfatter som værende vartegn for en gade eller et område må lade livet, for at en ny bygning, som oftest ikke passer ind, skal bygges. Nybyg i Aarhus midtby bør derfor være i samme stil som nabobygningerne og der bør være større krav til facadebevarelse. Det er vigtigt at bevare stemningen ved Aarhus midtby sideløbende med, at byen er under fortsat udvikling.

Erhvervsliv

Arbejde

2018-2020: Ungarbejder i Fjällräven Store Aarhus

2020-2021: Deltidsmedarbejder i Fjällräven Store Aarhus

2021: Fuldtidsansat i Fjällräven Store Aarhus

 

Frivilligt arbejde

2016-2017: Ledermedhjælper ved Marselisspejderne 15. Århus

2018-2020: Seniorleder ved Marselisspejderne 15. Århus

2018-2021: Ung i bestyrelsen ved Marselisspejderne 15. Århus

2019-2020: Bestyrelsessuppleant i Konservativ Ungdom i Stor-Århus

2020-nu: Bestyrelsesmedlem i Konservativ Ungdom i Stor-Århus

Læserbreve