Bopæl: Højbjerg

Beskæftigelse: Direktør og bestyrelsesmedlem

Kontakt: tblegvad@aarhus.dk

Social medier: Facebook, LinkedIn og Instagram

Theresa Blegvad

Medlem af Aarhus Byråd

Jeg hedder Theresa Blegvad og er født, opvokset og bosat i Højbjerg. Min far var dog tysker, så jeg har også boet og arbejdet et par år i Tyskland i min ungdom. Jeg er gift med Martin, som jeg også har arbejdet sammen med i 25 år. Vi har 3 voksne piger, der lige er flyttet hjemmefra og studerer på AU og EAAA.

Jeg har været selvstændig i 20 år med mulighed for at arbejde for nogle af verdens og Nordens største selskaber indenfor HR, ledelse, team og CSR rådgivning.

Jeg arbejder som professionelt bestyrelsesmedlem igennem de sidste 10 år. Jeg er direktør for 2 selskaber ud over det. Igniting People og Danmark for Målene. Begge selskaber arbejder med de 3 bundlinjer; People, Planet & Profit. Herunder arbejder jeg også med en del investeringer og ejendomme.

Min erfaring fra politik

Min interesse for samfundet og politik har været der siden barndommen med en stor nysgerrig og interesse for at gøre verden og lille Danmark til et bedre sted.

Jeg ser mig selv som liberalkonservativ, da jeg tror på frihed og personligt ansvar. Synes også den seneste sundhedskrise har vist os vigtigheden af et stærkt velfærdssamfund, som er bygget på ryggen af vores virksomheder. Det er deres fortjeneste, at vi har haft vækst, viden og eksport, som kan finansierer vores offentlige sektor. Den vil jeg dog gerne gøre effektiv, men også attraktiv for dygtige medarbejdere og øget fokus på ledelse og teamskabelse med frihed og ansvarlighed.

Jeg var så privilegeret at komme ind i Aarhus byråd i 2014, hvor jeg var tæt på den europæiske kulturhovedstad 2017 igennem mit virke i kulturudvalget. Siden har jeg haft 6 gode år i byrådet. Fra foråret 2021 igen, hvor jeg stolt repræsenterer Det Konservative Folkeparti. Jeg brænder for at gøre en positiv og værdiskabende forskel i alt, hvad jeg er involveret i. Jeg skaber resultater igennem mine relationer, som er en stor del af mit netværksfilosofi.

Jeg har siddet i både økonomiudvalget, kultur/sports/borgerudvalget, sundheds- og ældreudvalget, børn/unge udvalget, mangfoldigheds- og bæredygtighedsudvalget samt bevillingsnævnet. 

Så jeg har været ret bredt ind i kommunens politik områder, hvor jeg har påvirket og udviklet fokus, dagsorden og politikerne. 

Mine mærkesager

Erhvervslivets
stemme

Jeg har arbejdet mere end 30 år internationalt i og med nogle af landets største selskaber. Jeg har en kommerciel baggrund med stort fokus på HR, ledelse og CSR.

Bæredygtighedens og verdensmålene stemme

Jeg har arbejdet med HR- og CSR strategier, udvikling og implementering heraf i 20 år, som selvstændig og igennem mine videns- og konsulentvirksomheder.

Kulturens og sportens stemme

Jeg har været involveret i en lang række af byens kulturinstitutioner – og selv udførende danser i mine unge år bla i Musikhuset og på Aarhus Teater.

Lev livet fuldt ud – livets stemme hele vejen

Vi fødes, vi lever, vi uddanner os, vi arbejder, vi mødes med en partner og får børn, vi stopper med at arbejde og dør til sidst. Lad os få det bedste og meste ud af hele livet.

Erhvervsliv

Læserbreve