Vores folketingsmedlem - Mona Juul

Mona Juul

Mona Juul – Folketingsmedlem

Jeg er 51 år og bor sammen med Carsten og hunden Victor, der er noget af et energibundt. Selv er jeg ret robust og tænker altid, at det nok skal gå hen og blive en god dag. Jeg tror på det bedste og ser glasset halvt fyldt. Det er bare sådan, jeg har det.

Fra erhvervsliv til politik

Måske var det den optimisme der fik mig til at gå ind i politik. For som medejer og adm. direktør for en virksomhed som sammen med en række tillidshverv fyldte det meste, var det et meget stort tilvalg at droppe mit job og de fleste bestyrelsesposter, for at stille op til Folketingsvalget i 2019. Det boblede inden i mig og jeg havde kæmpe lyst til politik. Det har jeg stadig og efter et rigtig godt valg, repræsenterer jeg i dag Aarhus og Østjylland på Borgen.  

Jeg er samtidig blevet partiets stolte ordfører for erhverv, it/tele, forbruger og bolig, og sidder med i udvalgene for skat og ligestilling. Og jeg går til den!

Vil bage en større samfundskage

Jeg brænder nemlig for at sikre et Danmark, hvor der er plads til både dig og mig – til både frihed og fællesskab. Hvor vi hver især påtager os et ansvar, og hvor der er en fair balance. Et samfund hvor vi har et stærkt sikkerhedsnet, men samtidig sørger for, at vi ikke alle sammen ender i det.

Løsningen er at bage samfundskagen større i stedet for at skære skiverne tyndere og tyndere. Det er naturligvis relevant og vigtigt at vurdere hvor mange penge, der skal bruges på hvad. Men jeg er meget mere optaget af, hvor pengene skal komme fra.

Her er et stærkt og udviklingsfokuseret erhvervsliv forudsætningen. Det er her vækst og velstand – og alles velfærd – skabes. Gode vilkår for at drive virksomhed er det, der giver arbejdspladser og finansiering af vores fælles samfund. Det er sådan vi bager samfundskagen større.

Mærkesager og løsninger

Helt kort fokuserer jeg således på at styrke erhvervslivet – men også på at skabe en grøn fremtid og på at få mere for pengene i det offentlige. Lokalt drømmer jeg om endnu mere natur, kultur og infrastruktur. 

Jeg har stor erfaring med at lave løsninger. Sammen. Det har jeg taget med mig i politik og jeg insisterer på at blive ved med at være nysgerrig, undre mig og ikke altid have færdige løsninger på alt og alting. Jeg er parat til at gå efter de fælles løsninger, for det er ikke vigtigt for mig at få ret – det er vigtigt, at skabe resultater til alles bedste. Når det er sagt, synes jeg ofte der bliver snakket for meget og handlet for lidt i politik. For mig er det handlinger, løsninger og resultater der tæller.