Bopæl: Horsens

Beskæftigelse: Medlem af Folketinget

Kontakt: mona.juul@ft.dk

Sociale medier: Facebook, Twitter, LinkedIn og Instagram

Web: monajuul.dk

Mona Juul

Medlem af Folketinget

”Jeg har bestemt ikke fortrudt, at jeg forlod job og bestyrelser ved valget i 2019 for at tage en tørn i demokratiets tjeneste. Og der har vel næppe nogensinde været mere brug for netop det – og for politikere med erfaring, visioner og handlekraft.

Jeg er en nysgerrig konservativ med fokus på et stærkt erhvervsliv, en grøn fremtid og på at få mere for pengene i det offentlige. Jeg tror på ansvarlighed og anstændighed. Og ordentlighed. Jeg tror på frihed og fællesskab. Jeg tror på et samfund i balance.

Med en lang erhvervskarriere bag mig og med en tro på et uforløst potentiale for de konservative grundværdier, har jeg viljen og lysten til hver dag at kæmpe for et endnu bedre samfund. Jeg er ydmyg og fuld af forventning. Jeg kunne sagtens bare være blevet ved min læst, men for mig er politik et kæmpestort tilvalg. En ære.”, siger Mona.

Medlem af Folektingets Erhvervsudvalg – Klima-, Energi- og Forsyningsudvalg – Ligestillingsudvalg – Miljø- og Fødevareudvalg – Skatteudvalg

Ordførerskaber: erhvervsordfører, forbrugerordfører, klimaordfører og miljøordfører

Læs mere om Mona her – og om hvad hun vil

Læs Mona’s Mona’s CV her

Mine mærkesager

Jeg vil have en grøn fremtid

Og jeg accepterer ikke, at det bare bliver ved snakken. De fine aftaler og papirer. De flotte taler. Der skal handling bag, og aftaler skal omsættes til action. Nu.

Jeg vil have retssikkerhed til erhvervsdrivende i Danmark

Så man ved, hvad man kan regne med som selvstændig – uanset om man er cykelsmed, restauratør eller it-udvikler. Uanset om man kun er sig selv, eller man er en stor international spiller. Alle skal vide, hvilke rettigheder de har, og de skal have sikkerhed for, at disse ikke forringes – eller fjernes, udslettes eller slås ned … Du ved vist godt, hvad jeg tænker på.

Jeg vil betale min skat med glæde

For en fælleskasse er klogt. Men det er hverken klogt eller nødvendigt at have verdens højeste skat. Lavere skatter vil, uanset om du tjener meget eller lidt, gøre os alle rigere. I det hele taget ville det også blive en lettelse i sig selv, hvis bare vi gjorde skatten forståelig og enkel. Det burde kunne lade sig gøre. Samtidig skal vi have fjernet arveafgiften på generationsskifte, så vi kan beholde vores mange familieejede virksomheder. Det mangler da bare.

Jeg vil have fjernet bøvl og byrder for danske virksomheder

Så de ikke skal bruge tid på den slags, men i stedet på udvikling og vækst. Bureaukratiet knopskyder i en grad, så end ikke et princip om ”en ny regel ind = en gammel regel ud” er nok til at rette op på det. Men det ville da være en start.

Jeg vil have lagt mere for pengene i det offentlige

Vi skal ikke kun gøre samfundskagen større. Vi er også nødt til at tænke nyt og gøre tingene på en ny måde. Blandt andet ved at inddrage de ansatte og give dem mere frihed. Mere af det samme og “vi-gør-som-vi-plejer” er ikke vejen til for eksempel en ordent¬lig, anstændig og værdig ældre¬pleje. Og det skal vi have. Er det ikke kun rimeligt?

Jeg vil have frihed og frit valg

Det burde ikke være nødvendigt at sige det, men det er det desværre blevet. Staten er ikke din mor, som skal bestemme alting og for eksempel tvangsfordele unge på gymnasierne ud fra deres forældres indkomst. Stop det dog!