Safe House i Aarhus’ natteliv
Sebastian Kaimson, medlem af Aarhus Byråd for Det Konservative Folkeparti
Den 7. februar 2022 blev Mia i Aalborg dræbt efter en bytur. Sagen har skabt stor utryghed i Aalborg, Nordjylland, ja faktisk hele landet.
Sagen om Mia gav anledning til at gennemtænke, hvordan man skaber tryghed i en by. Man kan tale om indførelsen af tryghedsvagter, mere politi eller overvågning.
I Aalborg har man fået et såkaldt safe house, hvor unge mennesker har mulighed for at gå hen, hvis man føler sig utryg, har brug for at vente på sin natbus eller har mulighed for at tale med en sygeplejerske, hvis man er kommet til skade.
Safe house’t i Aalborg er drevet af frivillige kræfter, og der skal lyde en stor respekt for, at der er mennesker, der vil bruge deres aften og nat på at tage sig af unge mennesker, der er i byen for at feste og nyde nattelivet, men har på den ene eller anden måde brug for at komme et sted hen, hvor man kan føle sig tryg.
Aalborg har vist vejen, nu er det Aarhus’ tur til at følge vejen.
Vi har et ansvar for, at vores by, smilets by, er et trygt sted for unge mennesker.
Aarhus Kommune er smilets by og en studieby. Vi har havnenære arealer, hvor unge og ældre mennesker kan hygge sig og nyde byens faciliteter. Vi har en å, der går igennem byen som en hovedpulsåre for by- og festliv.
I en by som Aarhus, der brander sig på at være de unges by, mener Det Konservative Folkeparti, at Aarhus Kommune skal undersøge, om vi kan oprette et safe house, så vi kan tilbyde unge mennesker et trygt sted at gå hen, hvis de har brug for det.
Et safe house, tænker jeg, vil arbejde godt sammen med Natteravnene og gadekirken, som allerede nu er med til at sørge for, at borgere kan føle sig trygge, samt hjælpe borgerne, hvis der skulle opstå problemer. Et safe house vil kunne arbejde sammen med de to andre organisationer og få sat ind mod den utryghed i nattelivet, som vi ved er stigende.
Vi har et ansvar for, at vores by, smilets by, er et trygt sted for unge mennesker.