Vision for Vesterbro Torv

»Det er det største projekt, siden Aarhus genåbnede åen,« blev der sagt i spøg kort før pressemødet onsdag, hvor teknikrådmand Nicolaj Bang (K) fremsatte sit forslag om en gennemgribende plan for »et smukkere Vesterbro Torv« i Aarhus. 

I start maj måned præsenterede jeg min vision for et grønt Vesterbro Torv, en forskønning af Vesterbrogade og genskabelsen af Nørre Allés grønne træer. Det vil skabe en hel ny attraktiv bydel med et blomstrende forretningsliv og et helt nyt offentligt tilgængeligt parkrum.
Jeg har været optaget af at lave en løsning, som ikke forhindrer tilgængeligheden for hverken biler, busser, cykler eller gående. Resultatet er blevet, at man som gennemkørende bilist skal køre en lidt anden vej, end man normalt gør, men det er lykkedes at holde den ekstra rejsetid
på mellem 1-3 minutter.

Man vil naturligvis stadig kunne komme frem, hvis man har midtbyen som sin destination. Torvet har længe været et af de farligste steder for cyklister, og det bliver langt bedre i fremtiden, når den gennemkørende trafik flytter. Bussernes transporttid på ruten forkortes med hele 15 minutter.

Hvis byrådet godkender projektet, så kan parken står færdig allerede i 2025.

Hele planen kan læses via følgende link: