Mit navn er Nicolaj Bang. Jeg er født i 1980 og bor i en villa i Brabrand sammen med min forlovede Ziva og vores kat Sherlock.
Jeg har været politisk aktiv det meste af mit voksenliv. Samtidig har jeg været direktør for en iværksættervirksomhed, markedsføringsansvarlig i familiefirmaet og undervist i jura og kommunikation på Erhvervsakademi Dania i Silkeborg. Jeg tror på, at den indsigt man får fra et almindeligt arbejdsliv er helt uundværlig, når man som politiker skal tage stilling til sager, som påvirker menneskers hverdag.
Jeg har tidligere været politisk leder for Konservative i Regionsrådet i 8 år, hvor jeg har repræsenteret hele Midtjylland, men kunne mærke, at jeg følte en stadig større tilknytning til min by Aarhus. Derfor er det de lokale sager der optager mig mest. Her skabes rammerne for et godt familieliv, et spændende arbejdsliv og det hjem, der er fundamentet for det hele.
Min politiske interesse blev vakt nytårsnat 2001, hvor en psykisk syg mand stak en kniv i brystet på mig. Han var stofmisbruger, stærkt psykotisk og efterladt til sig selv af vores psykiatri. Den oplevelse viste mig, at der er alvorlige huller i vores velfærdssamfund, og det var derfor jeg stillede op til Regionsrådet.
Jeg er vokset op med en selvstændig far og en mor der var lægesekretær. Jeg er derfor rundet af en forståelse af vores samfund, hvor det private og det offentlige som hinandens forudsætninger – ikke som to konkurrerende systemer der bekæmper hinanden.
Jeg tror på, at mennesker har det bedst, når vi kan forsørge os selv, men vi er samtidig en del af et forpligtende fællesskab. Vores familie, vores arbejde, foreningerne, vores by, vores land. Det er gennem meningsfulde fællesskaber, at vi finder værdi i tilværelsen, og få ting er værre, end at føle sig udenfor.
Derfor har nogle brug for en særlig hånd fra os andre, når livet bliver svært.
Min erfaring med det private erhvervsliv begyndte som Regional Manager i Venture Cup, hvor jeg hjalp studerende med at stifte iværksættervirksomheder. Derigennem blev jeg medstifter og direktør for Fintech virksomheden GlobalCoin.
Jeg har desuden arbejdet som politisk rådgiver for Europark under forarbejderne til Parkeringsregulativet og er siden gået ind i familievirksomheden TexCare, hvor jeg arbejder med markedsføring og internationalisering. Derudover underviser jeg kommende Finansøkonomer i Jura og Strategi på Erhvervsakademi Dania
I byens rivende udvikling skal det smukke og unikke bevares, mens nybyggeri skal have høj kvalitet med plads til grønne byrum og smuk arkitektur.
Varme hænder bliver kolde, når de sættes foran en computer. Vi bruger enorme ressourcer at registrere alverdens ting i Aarhus kommunens. Det forlænger sagsbehandling og trækker ressourcer væk fra velfærdsområdet, som i forvejen er presset. Vi er nødt til at tage et opgør med troen på, at alt skal måles og vejes for at have værdi
Aarhus skal være grønnere. Vi skal have mere natur i by og opland, vi skal beskytte vores grundvand, og så skal vi være den kommune man kommer til, når man gerne vil teste nye grønne teknologier af. Fra genbrugskopper til CO2 fangst skal Aarhus gå foran med løsninger, som kommer hele verden til gavn.
Arbejde og tillidsposter
Uddannelse